Gå til sidens indhold

CPR tjenester til private

Datafordeleren har åbnet for CPR tjenester med data til private anvendere. Dermed er tjenester fra CPR tilgængelige på Datafordeleren til effektivisering og værdiskabelse i såvel den offentlige sektor som i den private.

CPR tjenester til private anvendere kan for eksempel anvendes af virksomheder til at vedligeholde oplysninger om navn og adresse på virksomhedens kunder.

For at få adgang til tjenesterne fra CPR skal private anvendere anmode om adgang via datafordeler.dk, hvor også vilkår og pris for anvendelse af tjenesterne fremgår.

De gældende regler for adgang til oplysninger fra CPR er ikke blevet ændret.

Datafordeleren er bygget som en del af det fællesoffentlige grunddataprogram med det formål at skabe én fælles indgang til offentlige grunddata.

Én samlet, stabil og lettilgængelig distribution af grunddata gør det muligt at effektivisere og forbedre forvaltningen i den offentlige sektor. Bedre data og bedre distribution skaber også bedre betingelser for innovation og vækst i private virksomheder.

De første datasæt blev sat i drift på Datafordeleren i 2018, og Datafordeleren indeholder nu offentlige grunddata inden for otte kategorier med over 100 datasæt.

Se CPR tjenesterne i Dataoversigten.

Log på selvbetjeningen