Gå til sidens indhold

Datamodel

Grunddatamyndighederne har i samarbejde skabt én samlet og sammenhængende datamodel for alle grunddata. Datamodellen viser de grunddata, som udstilles på Datafordeleren. Grunddatamodellen er sammensat af domænemodeller, der beskriver de enkelte grunddataregistre.

Grunddatamodellen

 

Få et overblik over domænemodellerne på Datafordeleren.

Når du holder musen over en domænemodel nedenfor, bliver relationerne til de andre modeller vist. Pilenes retning viser, hvilke domæner der afhænger af andre domæner.

Når du klikker på en model, kommer du videre til registrets objektkatalog, som viser de objekttyper med deres egenskaber og relationer, som grunddata består af. Her kan du blandt andet finde relevante definitioner, beskrivelser, kilder, diagrammer, samt informationer om, hvordan data kan hentes på Datafordeleren. Dette gælder dog kun modeller, der er opgraderet til modelregler for grunddata version 2, og derfor er det ikke alle link, der virker endnu.

Objektkatalog

Se de grunddatamodeller der er opgraderet til modelregler for grunddata version 2: https://grunddatamodel.datafordeler.dk/objekttypekatalog/.

Modellerne bliver lagt på Objektkataloget for de enkelte registre, når de er opgraderet til version 2 af modelreglerne.

Grunddataordbog

Grunddataordbogen på grunddatamodel.datafordeler.dk/grunddataordbog er en søgbar ordbog, der indeholder termer og beskrivelser, som stammer fra grunddatamodellerne udviklet i arbejdet med grunddata. Ordbogen giver mulighed for at søge på tværs af definitioner, navne og eksempler for at finde relevante modeller og data.

Grunddataordbog
Log på Datafordeleren