Gå til sidens indhold

Tidsplan for modernisering og mulighed for at blive pilot-anvender

SDFI indgik i juni 2022 kontrakt med Netcompany om at levere drift og modernisering af Datafordeleren. Arbejdet er startet op, og der er mulighed for at blive en del af processen.

Den foreløbige tidsplan for transition og modernisering kan du se herunder. Du kan også hente tidsplanen i et separat dokument via link i højre spalte på denne side.

Tidsplan for modernisering af Datafordeleren

20220907 Tidsplan Transition Og Modernisering

Transition af Datafordeleren

Som den første store opgave skal Netcompany flytte den eksisterende Datafordeler fra den nuværende leverandør, KMD, over til Netcompany. Transitionen vil ske med stort fokus på at sikre kontinuerlig og stabil drift og med så få ændringer som muligt for brugerne. Planlægningen af transitionen er godt i gang, og transitionen forventes gennemført i første halvdel af 2023.

Pilot-anvendere

SDFI og Netcompany har brug for pilot-anvendere som kan hjælpe med at teste tjenesterne på testmiljøer i forbindelse med forberedelse til transitionen samt teste ibrugtagning/afprøvning af Datafordeleren i produktionsmiljøet ved Netcompany inden transitionsdagen.

Hvis din organisation har interesse i at deltage, må I meget gerne udfylde pilot-anvender skemaet i højre spalte på denne side og sende det til SDFI på DAF2@sdfi.dk.

Modernisering af Datafordeleren

Når transitionen er gennemført, starter moderniseringen af Datafordeleren, hvor der vil være fokus på både forbedret it-arkitektur, stabil og skalerbar drift, nemmere vedligeholdelse, kortere time-to-market, forbedret udstilling af data og højere fleksibilitet for anvenderne med mere.
Moderniseringen sker agilt og inden for rammerne af 17 moderniseringsbehov, som er identificeret i forbindelse med udbuddet af Datafordeleren, samt med udgangspunkt i Netcompany’s Produkt Vision, som er en del af den nye kontrakt. Du kan læse mere om de 17 moderniseringsbehov via link i højre spalte på denne side.

Moderniseringen forventes at løbe over cirka 2 år, og forbedringerne sættes løbende i drift til fordel for brugerne. Også efter de 2 år vil Datafordeleren løbende blive vedligeholdt og moderniseret efter en evergreen tilgang.

Informationsmøde og nyhedsbrev

Den 7. september afholdt SDFI sammen med Netcompany et informationsmøde om den forestående transition og den kommende modernisering af Datafordeleren. Mere end 200 deltagere var tilmeldt arrangementet, som blev afholdt både hos SDFI og online. Præsentationen fra informationsmødet kan du finde via link i højre spalte på denne side.

Der er oprettet et nyhedsbrev, hvor du kan tilmelde dig og få nyt om transition og modernisering direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrev på link i højre spalte på denne side.

Om datafordeleren

Datafordeleren giver stabil og sikker adgang til sammenhængende Grunddata fra offentlige registre til gavn for myndigheder, virksomheder og borgere.
Datafordeleren har på nuværende tidspunkt langt over femhundrede forskellige tjenester, som bliver udstillet i form af webservices, filudtræk og hændelser på vegne af over tyve forskellige registre.

Tjenesterne har et utal af anvendelsesmuligheder, og Datafordeleren er som fællesoffentlig it-infrastruktur en stor og kompleks distributionsplatform.
Datafordeleren besvarede i juni 2022 cirka 1.19 milliarder kald til de webbaserede tjenester.

Log på Datafordeleren