Gå til sidens indhold

Kick off møde om den moderniserede Datafordeler

SDFI inviterer til kick off møde om den moderniserede Datafordeler den 6. juni klokken 10-12. Deltagelse kræver tilmelding.

Tidsplan for transition og modernisering

20230512 Tidsplan Transition Og Modernisering

Kick off møde om modernisering af Datafordeleren

Den eksisterende Datafordeler flytter fra den nuværende leverandør KMD over til Netcompany den 4. september 2023.

Efter transitionen påbegyndes moderniseringen af Datafordeleren. Moderniseringen har fokus på forbedret it-arkitektur, stabil og skalerbar drift, sikkerhed, nemmere vedligeholdelse, kortere time-to-market, forbedret udstilling af data og højere fleksibilitet for anvenderne med mere.

På mødet den 6. juni vil SDFI og Netcompany præsentere produktvisionen for den moderniserede Datafordeler og det kommende moderniseringsarbejde. Arbejdet vil foregå agilt, inden for rammerne af 17 identificerede moderniseringsbehov, og med en høj grad af involvering af interessenter i form af mulighed for at deltage i arbejdsgrupper.

Mødet afholdes hos SDFI, Rentemestervej 8, 2400 København NV. Der vil være åbent for mødelokalet fra klokken 9:30, hvor der vil være te, kaffe og en croissant. Desuden vil mødet kunne tilgås online via Skype.

Agenda

 • Velkomst
 • Baggrund for moderniseringsprojektet
 • Præsentation af produktvision og modernisering
 • Tidsplan og aktiviteter under moderniseringen
 • Påvirkning af registre og anvendere
 • Mulighed for involvering i moderniseringsarbejdet
 • Videre forløb
 • Spørgsmål

Tilmelding
Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet. Frist for tilmelding er den 2. juni klokken 12:00

Tilmelding skal foretages til mailadressen DAF2@sdfi.dk, angiv om du ønsker at deltage fysisk eller online. Bemærk at der er et begrænset antal fysiske pladser.

Pilot-anvendere

SDFI og Netcompany har brug for pilot-anvendere som kan hjælpe med at teste tjenesterne på testmiljøer i forbindelse med forberedelse til transitionen samt teste ibrugtagning/afprøvning af Datafordeleren i produktionsmiljøet ved Netcompany inden transitionsdagen.

Hvis din organisation har interesse i at deltage, må I meget gerne udfylde pilot-anvender skemaet i højre spalte på denne side og sende det til SDFI på DAF2@sdfi.dk.

Informationsmøde om transition

SDFI inviterer til informationsmøde den 30. maj klokken 10-12 – deltagelse kræver tilmelding.

Den 4. september flyttes den eksisterende Datafordeler fra den nuværende leverandør, KMD, over til Netcompany.

Transitionen vil ske med stort fokus på at sikre kontinuerlig og stabil drift og med så få ændringer som muligt for brugerne.

På mødet vil SDFI sammen med Netcompany fortælle om den forestående transition af Datafordeleren, hvor Netcompany overtager rollen som ny leverandør. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Mødet afholdes hos SDFI, Rentemestervej 8, 2400 København NV samt online via Skype

Agenda

 • Velkomst
 • Introduktion til transitionen
 • Tidsplan for transitionen
 • Aktiviteter under transitionen
 • Påvirkning af registre og anvendere
 • Test og kvalitetssikring
 • Risici og mitigeringer
 • Spørgsmål

Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet.

Frist for tilmelding er den 24. maj klokken 12:00.

Tilmelding skal foretages på mailadressen DAF2@sdfi.dk, angiv om du ønsker at deltage fysisk eller online. Bemærk at der er et begrænset antal fysiske pladser.

Nyhedsbrev om modernisering af Datafordeleren

Du kan tilmelde dig nyhedsbrev og få nyt om transition og modernisering direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrev på link i højre spalte på denne side.

Når transitionen er gennemført, starter moderniseringen af Datafordeleren, hvor der vil være fokus på både forbedret it-arkitektur, stabil og skalerbar drift, nemmere vedligeholdelse, kortere time-to-market, forbedret udstilling af data og højere fleksibilitet for anvenderne med mere.
Moderniseringen sker agilt og inden for rammerne af 17 moderniseringsbehov, som er identificeret i forbindelse med udbuddet af Datafordeleren, samt med udgangspunkt i Netcompany’s Produkt Vision, som er en del af den nye kontrakt. Du kan læse mere om de 17 moderniseringsbehov via link i højre spalte på denne side.

Moderniseringen forventes at løbe over cirka 2 år, og forbedringerne sættes løbende i drift til fordel for brugerne. Også efter de 2 år vil Datafordeleren løbende blive vedligeholdt og moderniseret efter en evergreen tilgang.

Om datafordeleren

Datafordeleren giver stabil og sikker adgang til sammenhængende Grunddata fra offentlige registre til gavn for myndigheder, virksomheder og borgere.
Datafordeleren har på nuværende tidspunkt langt over femhundrede forskellige tjenester, som bliver udstillet i form af webservices, filudtræk og hændelser på vegne af over tyve forskellige registre.

Tjenesterne har et utal af anvendelsesmuligheder, og Datafordeleren er som fællesoffentlig it-infrastruktur en stor og kompleks distributionsplatform.
Datafordeleren besvarede i marts 2023 cirka 1.8 milliarder kald til de webbaserede tjenester.

Log på Datafordeleren