Gå til sidens indhold

Danmarks Højdemodel åbner WMS, WMTS og WCS

DHM har åbnet for webservices med WMS, WMTS og WCS på Datafordeleren. Derudover er der åbnet for WFS med højdekurver og oprindelsesdata. Data er fra 2018, og vi opdaterer snarest med data fra 2019.

Der er foretaget nogle ændringer data i overgangen fra Kortforsyningen til Datafordeleren. Der bliver åbnet for et nyt oprindelseslag som WFS, der viser hvornår de aktuelle punktsky-data er indsamlet. Dette datasæt vil også blive gjort tilgængeligt som filudtræk, når det er klar.   

Data med nedbør og havstigning bliver ikke tilgængelige på Datafordeleren. Disse datasæt bliver udfaset af DHM-produktporteføljen i løbet af 2020, når DHM lukker på Kortforsyningen.

Vi forventer løbende at åbne for yderligere DHM-data. Dette omfatter højdekurver og oprindelseslag som filudtræk samt de historiske 2007-data.

Danmarks Højdemodel er tilgængelig på Kortforsyningen indtil slutningen af 2020.

Læs mere om hvordan du henter data på datafordeler.dk under Vejledning. Se de forskellige services med Grunddata i Dataoversigten, og følg med i meddelelserne under Drift. Du kan stille spørgsmål med mere under Support.

Log på selvbetjeningen