Brugeradministration

Det er den enkelte registermyndighed, der opstiller registerspecifikke brugervilkår samt godkender og tildeler adgang til de adgangsbegrænsede tjenester som myndigheden udstiller via Datafordeleren. 

Brugervilkår

Anvendere skal i forbindelse med brugeroprettelsen acceptere generelle brugervilkår for brug af Datafordelerens tjenester. Derudover er der specifikke brugervilkår for de enkelte registre/datasæt, som registermyndigheden er ansvarlig for at udarbejde og vedligeholde.

Har du som registermyndighed rettelser eller kommentarer til brugervilkårne, kan du kontakte Datafordeleren på .

Adgangsbegrænsede tjenester

Anmodningsproces

Registermyndigheder der udstiller adgangsbegrænsede tjenester på Datafordeleren, har ansvar for at godkende den anmodningsproces der udstilles for anvenderne. Har du som registermyndighed rettelser eller kommentarer til anmodningsprocessen, kan du kontakte Datafordeleren på .

 

Tildeling af rettigheder til anvendere

Det er den enkelte myndigheds registeradministratorer der kan tildele rettigheder til de adgangsbegrænsede tjenester via Datafordeleren. Tildelingen foregår via Datafordeleren administrationsportal:

 

IP-whitelisting af anvendere

Registermyndigheder, der har tjenester placeret i sikkerhedszone 5 skal i forbindelse med godkendelse af anvenderes adgang til adgangsbegrænsede tjenester, opretter anmodning om IP-whitelisting af anvenderens IP-adresse til KMD via Datafordeler operatørens servicedesk værktøj JIRA. 

 

Miljøer

Brugeradministration foregå via administrationsportalen i det specifikke miljø som, brugeren er oprettet i.